Pedai Oy  |  julia@pedai.fi  |  041 505 2188  |  LinkedIn

Improvisaatioteatterin koulutukset

taiteen harrastajille, ammattilaisille ja muille esiintyjille.

Perustason koulutukset improvisaatioteatterin alkajille ja jonkin verran kokemusta omaaville

Alla esimerkit mahdollisista työpajoista. Lisää teematyöpajoja räätälöitävissä tarpeiden mukaan. 

IMPROVISAATIOTEATTERIN ABC ja X

Työpajassa tutkitaan improvisaatioteatterin periaatteita harjoitteiden ja kohtaustyöskentelyn kautta. Harjoitukset vahvistavat syvää kuuntelua, ympäristöstä vaikuttumista sekä tarjousten hyväksymistä ja niihin reagoimista. Osallistujat oppivat aktivoimaan luovuuttaan sekä lisäämään luottamusta itseen, ryhmään ja prosessiin. Työpajassa pyritään turvallisessa tilassa päästämään irti epäonnistumisen pelosta sekä avaamaan tilaa uteliaisuudelle ja leikkisyydelle.

Kesto: Työpaja 2-6h tai useamman päivän kurssikokonaisuus

MUSIIKKI-IMPROVISAATIOTEATTERIN ABC ja X

Työpajassa opetellaan lauluimprovisaatiota improvisaatioteatterin kontekstissa. Osallistujat oppivat hyödyntämään musiikin keskeisiä elementtejä sekä luomaan hetkessä kiinnostavia lauluja koukuttavin kertosäkein. Harjoitteet auttavat päästämään irti tarpeettomista lukoista ja johdattavat nauttimaan rennosti laulamisesta sekä yhdessäluomisen ilosta. Tässä työpajassa aivan jokainen, jolla on ääni, on laulaja ja oikeus lurittaa laulunsa ilmoille ilman turhaa kritiikkiä!

Kesto: Työpaja 2-6h tai useamman päivän kurssikokonaisuus

Syventävät koulutukset improvisaatioteatterin kokeneille harrastajille ja ammattilaisille

Koulutuksissa syvennytään menetelmiin, formaatteihin ja näyttelijäntyöhön sekä annetaan enemmän henkilökohtaista palautetta.
Alla esimerkit teematyöpajoista.

SYVÄLUOTAAVA KOHTAUS

Työpaja keskittyy syvien ja merkityksellisten yhteyksien muodostamiseen. Haemme inspiraatiota henkilökohtaisesta elämästä ja tuomme totuudenmukaiset kokemukset fiktion maailmaan. Improvisoidut kohtaukset ovat tutkimusta ihmiselämän kirjosta, sen monimutkaisuudesta ja ristiriitaisuuksista. Kohtauksissa suunnistamme monimutkaisessa tunteiden maisemissa, ilosta ja naurusta aina pelkoon ja sydämensuruun. Improvisoijat oppivat ottamaan yhteyttä vastanäyttelijöihin tavalla, joka menee pinnan alle luoden yleisölle vakuuttavia ja koskettavia kohtauksia.

INTUITIIVISTA IMPROVISAATIOTA

Työpajassa tutkitaan turvallisen ryhmän suojassa, mitä tapahtuu, kun päästää irti kontrollista, luopuu epäonnistumisen pelosta ja antautuu hetkessä eläen aistimaan ympäristön tarjouksia. Parhaimmillaan ryhmä voi saavuttaa kokemuksen kollektiivisesta alitajunnasta, intuitiivisesta ryhmämielestä. Näkökulma kääntyy omaan sisäiseen maailmaan uppoutumisesta ympäristölle herkistymiseen. Työpajassa hyödynnetään kehollisia impulsseja sekä uteliaisuutta ja valmiutta leikkiin. Opittavat menetelmät auttavat tietoisesti virittäytymään intuitioon ja valjastamaan alitajuisen mielen luovaan prosessiin.
Esiintyvät kokoonpanot

Kaipaako tapahtumasi innostavaa juontajaa, lyhyttä interaktiivista nostatushetkeä tai kohottavaa taide-elämystä? Voimme virittää tapahtumasi osallistujia monin eri tavoin!  Mikäli tapahtumasi on vailla vielä kiinnekohtaa, luomme teemaan ja tavoitteisiin sopivan esityksen, joka tekee tapahtumastasi ikimuistoisen.

Improvisoitu esitys on koskettava ja vaikuttava tapa käsitellä mitä tahansa teemaa. Menetelmä sopii erinomaisesti syventämään esimerkiksi seminaarin tai kehittämispäivän antia ja jättämään osallistujille ikimuistoinen kokemusjälki. Esityksen kesto, teema ja yleisön osallistamisen tapa ja volyymi on täysin räätälöitävissä tarpeidenne mukaan.

Ota yhteyttä ja tilaa esitys tapahtumaasi!
✓ Juontotehtävät + Nostatushetket
✓ Improvisaatioteatteriesitykset 30-60 min

Lahja
Lahja yhdistää improvisoitua runoutta ja musiikkia improvisaatioteatteriin. Julia Petäjä ja Enna-Matilda Kukkolan ovat yhdessä rohkea ja herkkä kaksikko, joka saa yleisön sekä nauramaan että itkemään. Lahjan Läsnä-esitys tarttuu hetkeen ja tutkii, mitä tapahtuu juuri nyt ja täällä tämän yleisön kanssa. Musiikki, runous ja kohtaukset synnyttävät kudelman, joka ovat lahja katsojalle. Läsnä on ainutlaatuinen taideteos, joka elää hetkessä ja vain hetken.
Kaisa & Julia
Kaisa & Julia on musiikilliseen improvisaatioon erikoistunut duo. Kaisa Kokko-Palmer ja Julia Petäjä ovat tunteneet toisensa yli 17 vuotta ja ovat rakkaita ystäviä, mikä kuuleman mukaan välittyy heidän esiintymisestään. He ovat esiintyneet ulkomailla lukuisia kertoja ja esimerkiksi heidän musikaaliformaattinsa “Stuck” on saanut yleisönsä mm. Dublinissa, Göteborgissa ja Uppsalassa. Kaisa ja Julia loihtivat lavalla elämänmakuista teatteria, joka ei jätä katsojaa kylmäksi.

Julia Petäjä

Julia Petäjä on kokenut taiteen ja kasvatustieteen ammattilainen. Hän on valmistunut maisteriksi pääaineenaan musiikkikasvatus Jyväskylän yliopistosta. Julia on myös ammattilaulaja, valmistunut Jyväskylän konservatoriosta ja erikoistunut musiikilliseen improvisaatioon.

Julia on omistautunut improvisaatioteatterille yli 14 vuotta ja esiintynyt useissa kaupungeissa ulkomailla, kuten Chicagossa, Dublinissa, Würzburgissa, Tallinnassa, Uppsalassa, Göteborgissa, Lontoossa ja Oslossa. Hän on kouluttanut improteatteria näyttelijöille säännöllisesti muun muassa Impro Helsingissä ja Actors Academy Finlandilla.

Julian ura heijastaa hänen intohimoaan improvisaatioon ja sitoutumistaan opettamisen taiteeseen. Pro gradu -työssään (bit.ly/intuitioluovassaprosessissa) hän tutki improvisaation ammattilaisten kokemuksia intuitiosta ja kehittänyt opetusmenetelmiä tutkitun tiedon pohjalta.

Pedai Oy  |  julia@pedai.fi  |  041 505 2188  |  LinkedIn

Yleisarvosana 4,9/5

Kouluttajan ammattitaito 5/5

98%

Suosittelee

Palaute opettajien täydennyskoulutushankkeesta ”Intuitio, empatia ja vuorovaikutus osana opetustyötä” (1=heikko ja 5=erinomainen; vastaajia 176). Koulutuksissa yhteisopettajana toimi Kaisa Kokko-Palmer. Osallistujia oli kaikkiaan yli 250 opettajaa ympäri Suomen.